Προεκλογικές ακροβασίες

p>                        

                  Αβραμόπουλος σε προεκλογική ομιλία:

«Ανανεώσαμε και αναζωογονήσαμε το Ε.Σ.Υ. Νομοθετήσαμε και χρηματοδοτήσαμε την πρόσληψη 2.000 νέων γιατρών. Τέτοιες μαζικές προσλήψεις δεν έχουν γίνει ποτέ! Ούτε όταν γεννήθηκε το Ε.Σ.Υ. το 1985» (ΑΠΕ, κλικ εδώ).

 

                       …………………………………..

Πριν μία εβδομάδα σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος (κλικ εδώ) συμμετείχε κι έδωσε την επιστημονική της κάλυψη η κ. Γιαμαρέλλου. Μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με την περίφημη δήλωση συναίνεσης για τη διενέργεια του εμβολίου η κ. καθηγήτρια δήλωσε κατηγορηματικά πως «παντού υπογράφεται μια συναίνεση». Επακολούθησε ο εξής διάλογος:

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια διευκρίνιση επ’ αυτού με συγχωρείτε. Γιατί να υπάρχει η δήλωση συναίνεσης; Αφού υποτίθεται ότι θα έχει δοθεί η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, συνεπώς κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη.

Ε. ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ: Είναι ο κανόνας για κάθε καινούργιο φάρμακο που μπαίνει στο εμπόριο τέτοιου είδους.

 

Σήμερα Τετάρτη ο Υπουργός ζύγισε τη δήλωση συναίνεσης με αλλιώτικα κριτήρια και σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «τελικώς, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αβραμόπουλος, δεν θα απαιτείται δήλωση συναίνεσης για όσους επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο.»  (κλικ εδώ).

 

Τι εξήγηση θα δώσει άραγε η κ. Γιαμαρέλλου, τώρα που την άδειασε ο Υπουργός τόσο απροκάλυπτα;

 

                        Δημήτρης Βαρνάβας