Προεκλογική «πίεση» Αλμούνια για έλλειμμα

OI Βρυξέλλες δεν χορηγούν καμία «πίστωση χρόνου» στη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Ο αρμόδιος για τις νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Χ. Αλμούνια δήλωσε χθες ότι «η νέα η κυβέρνηση θα πρέπει έως τις 24 Οκτωβρίου να ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πορεία του ελλείμματος».  
Ο επίτροπος ανέφερε ότι «όλοι οι πολιτικοί ηγέτες και τα κόμματα στην Ελλάδα γνωρίζουν πλήρως την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας» και τόνισε ότι «στο τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να λάβουμε γνώση των μέτρων που έλαβε η Ελλάδα, ώστε να αξιολογήσουμε αν οι δράσεις που υιοθετήθηκαν για τη διόρθωση των δημοσιονομικών ανισορροπιών και, κυρίως για τη μείωση του ελλείμματος ως το τέλος του 2009 στο 3,7% του ΑΕΠ, είναι αποτελεσματικές».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Χ. Αλμούνια, η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης τον Νοέμβριο, οπότε και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια της διαδικασίας για το υπερβολικό έλλειμμα.