Προγράμματα 2/4 εφημεριών το Φεβρουάριο

2/2/09

 

 Συνήλθε σήμερα το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων Ιατρών Αθήνας και Πειραιά. Συμμετείχαν εκπρόσωποι των γενικών συνελεύσεων από τα νοσοκομεία: Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Ερυθρός, 401 Σ.Ν, Παίδων «Αγία Σοφία», Κρατικό Αθήνας καθώς και ιατροί από τα νοσοκομεία Σωτηρία, Ιπποκράτειο, Λαϊκό, 1

ο

ΙΚΑ, Αγ. Όλγα, Ασκληπιείο Βούλας και Αττικόν.

Ανακοινώνονται τα εξής:

 

Από την 1/12/2008 που ο Υπουργός Υγείας εξαναγκάστηκε να υπογράψει κλαδική συμφωνία με τους νοσοκομειακούς ιατρούς μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις τους, παίζεται ένα πρωτοφανές παιχνίδι εμπαιγμού:

 

Στους 2 μήνες που πέρασαν, και ενώ ο Υπ. Υγείας δηλώνει ότι έχει ικανοποιήσει τα αιτήματα των νοσοκομειακών ιατρών, ΑΡΝΕΙΤΑΙ να καταθέσει προς ψήφιση την υπογεγραμμένη και από τον ίδιο κλαδική συμφωνία στη Βουλή.

 

Στα ψέματα αυτά προσθέτει και άλλα μιλώντας για επερχόμενες προσλήψεις νοσηλευτών, εμπαίζοντας με αυτό τον τρόπο ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

 

Η απόπειρα της κυβέρνησης να αγοράσει πολιτικό χρόνο με ψέματα και επικοινωνιακά τεχνάσματα  ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

 

Καλούμε ιατρούς και νοσηλευτές να συμμετέχουν μαζικά σε γενικές συνελεύσεις στα νοσοκομεία τους διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά μας και να πάρουν αποφάσεις για:

1)      κατάθεση προγραμμάτων 2 και 4 εφημεριών για τον Φεβρουάριο για ειδικευμένους και ειδικευόμενους αντίστοιχα

2)      συμμετοχή σε Στάση Εργασίας την Παρασκευή 6/02/09 από τις 10πμ έως το πέρας της βάρδιας και συγκέντρωση έξω από το Υπ.Υγείας στις 11πμ

 

Ζητούμε από τον Ελληνικό Λαό, που πλήττεται από έναν πρωτοφανή συνδυασμό λιτότητας και αυταρχισμού, να μας στηρίξει διεκδικώντας το Δικαίωμά του για αξιοπρεπή, δημόσια, δωρεάν υγεία και ένα υγιές Ε.Σ.Υ.

 

Καταγγέλλουμε το Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ γιατί, μετά από δυο μήνες εμπαιγμού δεν έχει καλέσει τους ιατρούς σε κινητοποιήσεις.

 

{{Καλούμε το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ να προκηρύξει πανελλαδική απεργία στις 11/02/09 και προτείνουμε στις συνελεύσεις Νοσοκομείων και Ενώσεων πρόγραμμα κινητοποιήσεων διαρκείας με πανελλαδικό συντονισμό.}}

 

ΦΤΑΝΕΙ   ΠΙΑ   Η   ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!!!