Προγράμματα 48ωρου τον Φεβρουάριο εαν δεν ψηφιστεί η κλαδική σύμβαση

p>


ΑΠ    2                                              Πολύγυρος 22 Ιανουαρίου 2009

 

προς

τις και τους συναδέλφους

 

Θέμα: προγράμματα εφημεριών Φεβρουαρίου

 

Το ΔΣ της Ενωσης στη συνεδρίαση της 15/1/09 εκτίμησε ότι υφίσταται σοβαρή καθυστέρηση στην ψήφιση της κλαδικής σύμβασης και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Η εισήγησή μας προς την ΟΕΝΓΕ ήταν στην κατεύθυνση άσκησης ισχυρής πίεσης μέσω των προγραμμάτων εφημεριών του Φεβρουαρίου.

Η ΟΕΝΓΕ στις 20 Ιανουαρίου συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας η κλαδική σύμβαση εισάγεται προς συζήτηση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και εν συνεχεία προωθείται στην Ολομέλεια. Επειδή παρόμοιες υποσχέσεις λάβαμε και τον Δεκέμβριο χωρίς να υλοποιηθούν, για τούτο και η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τις Ενώσεις να καταρτίσουν προγράμματα μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα υπεσχημένα να συμπληρωθούν τα προγράμματα αυτά μέχρι τέλους του μήνα, άλλως να μείνουν κενά.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους να καταρτίσουν προγράμματα Φεβρουαρίου με 2 εφημερίες για ειδικούς και 4 για ειδικευόμενους, τα οποία θα καταθέσουν στο Γραφείο προσωπικού. Σε περίπτωση ευνοϊκής εξέλιξης στην ψήφιση της κλαδικής θα συμπληρώσουν τα εν λόγω προγράμματα για όλη τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.