Προγράμματα 48ωρου τον Φεβρουάριο εαν δεν ψηφιστεί η κλαδική σύμβαση

p>ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Χανίων 22-1-09

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΧΑΝΙΩΝ. την Πέμπτη 22-1-09 αποφασίσαμε τα εξής:

1. Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Χανίων. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση της για τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση της κύρωσης με νόμο της υπογραφείσας ήδη σύμβασης εργασίας μεταξύ ΟΕΝΓΕ και Υπουργείο Υγείας. Οι προθεσμίες που η ίδια η κυβέρνηση είχε θέσει έχουν περάσει προ πολλού και κάθε περιθώριο υπομονής έχει πλέον εξαντληθεί. Την καλούμε να τιμήσει την υπογραφή της. Η ΕΓΕΣΥΧ αποφάσισε τα προγράμματα εφημεριών για το μήνα Φεβρουάριο να κατατεθούν με βάση την εφαρμογή του 48/ωρου και 56/ωρου που σημαίνει 2 και 4 ενεργείς εφημερίες για κάθε ειδικό και ειδικευόμενο γιατρό αντίστοιχα

2. Η ΕΓΕΣΥΧ εκφράζει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη της στην συνδικαλίστρια Κων/να Κούνεβα, απαιτεί την άμεση ανεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, ζητά την κατάργηση κάθε είδους μεσαιωνικής σχέσης εργασίας και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης στο χώρο των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η Γενική Συνέλευση της ΕΓΕΣΥΧ. εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της στους αγώνες των αγροτών.

4. Η Γενική Συνέλευση της ΕΓΕ.ΣΥΧ. για άλλη μια φορά εκφράζει την αγανάκτηση της για τα συνεχή εγκλήματα του Ισραήλ εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού, και την ανοχή των μεγάλων της Δύσης και ζητά την άμεση επίλυση του ζητήματος στη βάση του διεθνούς δικαίου, των αποφάσεων του ΟΗΕ και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 

ΧΑΝΙΑ 24/1/2009 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΝΙΚΗ ΜΠΑΡΔΑΤΣΟΥ                        ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΚΗΣ