Προγράμματα 48ωρου τον Φεβρουάριο εαν δεν ψηφιστεί η κλαδική σύμβαση

p>ΑΠΟΦΑΣΗ  ΤΗΣ  ΓΕΝΙΚΗΣ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΤΗΣ  28 / 01 / 2009  ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ  ΙΑΤΡΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΚΑΙ  Κ.Υ.  ΛΑΡΙΣΑΣ

 

1. Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. στη σημερινή Γενική Συνέλευσή της εκφράζει την αγανάκτηση και την έντονη διαμαρτυρία της, στην περαιτέρω καθυστέρηση της κύρωσης με νόμο, της επιτευχθείσας κλαδικής συμφωνίας μεταξύ της Ομοσπονδίας της και του Υπουργείου Υγείας. Η προθεσμία  που συμφωνήθηκε εξέπνευσε από τις 15 Δεκεμβρίου 2008 και κάθε περιθώριο υπομονής έχει πλέον εξαντληθεί. Αποφασίστηκε να κατατεθούν προγράμματα εφημεριών Φεβρουαρίου που θα καλύπτουν μόνο το πρώτο 10ήμερο του μηνός. (2 εφημερίες για τους ειδικευμένους γιατρούς και 4 για τους ειδικευόμενους).

 2.  Συμπαραστέκεται στον αγώνα των συναδέλφων των Κ.Υ., που αυθαίρετα η διοίκηση του Νοσοκομείου, τους διαχώρισε από τους υπόλοιπους και δεν τους καταβάλει δεδουλευμένα μηνός Νοεμβρίου 2008. Στηρίζει τις Επισχέσεις Εργασίας, καλεί τους υπόλοιπους συναδέλφους των Κ.Υ. να συμμετάσχουν σ’ αυτές και προτείνει αγωνιστική συμπαράσταση  από το σύνολο των συνάδελφων.

3.  Διεκδικεί την άμεση εφαρμογή εναλλάξ προγράμματος εφημέρευσης  ανάμεσα στα δύο Νοσοκομεία της πόλης.

4.  Αποφάσισε κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 2 / 02 / 2009 και άλλες μορφές κινητοποιήσεων, για τη μορφή των οποίων εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ. να εισηγηθεί.

5.  Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Αντιπροσωπεία της θα επισκεφτεί το μπλόκο της Νίκαιας αύριο Πέμπτη 29 / 01 / 2009 και ώρα 02 μ.μ..

6.  Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της στη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα αποφάσισε να καταθέσει συμβολικά στο λογαριασμό της 300 ευρώ. Απαιτεί την άμεση ανεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και ζητά την κατάργηση κάθε είδους μεσαιωνικής σχέσης εργασίας και κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης στο χώρο των δημοσίων υπηρεσιών.

7.  Η Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. εκφράζει την αγανάκτησή της για τα συνεχή εγκλήματα του Ισραήλ εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού υπό τα ασυγκίνητα όμματα των ταγών του κόσμου και ζητά την άμεση επίλυση του ζητήματος στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.