Προγράμματα κομμάτων

Με τις βουλευτικές εκλογές επί θύραις είναι ευκαιρία να μάθουν οι πολίτες το πρόγραμμα των κομμάτων σε βασικά ζητήματα, όπως η οικονομία, η υγεία και η παιδεία.
Σε ζητήματα σοβαρά, όπως αυτό της υγείας, δεν είναι ανεκτά μισόλογα και αοριστολογίες, προκειμένου να καλυφθεί η έλλειψη προγράμματος ή ακόμη χειρότερα ένα πρόγραμμα που θα λειτουργήσει ως οδοστρωτήρας.
Το πρόγραμμα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό από τη θητεία του ως κυβέρνηση την τελευταία δύσκολη τετραετία. Αντιθέτως το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία είναι τόσο νεφελώδες, που αδυνατούν να παραθέσουν με σαφήνεια ακόμη και οι τομεάρχες της.
Από τα λίγα που ξεδίπλωσε ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως θα επιχειρηθεί η εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου σε όλο το φάσμα: εισαγωγή ιδιωτών στα Νοσοκομεία, αναστολή προσλήψεων, συγχωνεύσεις και συμπράξεις με αλυσίδες ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων.
Εν ολίγοις αυτές οι εκλογές δε θα είναι ένας χαλαρός περίπατος. Θα είναι η σύγκρουση αντιλήψεων σε ζητήματα που αφορούν τη δική μας ζωή και τη ζωή της επόμενης γενιάς. Κι εμείς πρέπει να επιλέξουμε με νηφαλιότητα και ορθολογισμό.