Προκήρυξη για την απεργία της 17ης Απριλίου

p align=”center” style=”text-align: center; background: white”>ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

24ωρη απεργία για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Να εμποδίσουμε τις απολύσεις και το κλείσιμο δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας

Να σταματήσουμε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα συγκυβέρνησης και Ε.Ε.-ΔΝΤ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Η τρικομματική συγκυβέρνηση και η Ε.Ε. προωθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα ύψους 4 δις ευρώ.. Μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο δημόσιο, χαράτσια, ιδιωτικοποιήσεις.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

Ούτε ένα ευρώ από τη δόση δεν θα πάει για μισθούς και συντάξεις. Ούτε για την χρηματοδότηση της Υγείας – Πρόνοιας και Παιδείας..

Τα χρήματα της δόσης – μαζί με όσα μας κλέβουν με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και με τα χαράτσια – θα πάνε για την «ανακεφαλαιοποίηση» των τραπεζών και για επιδοτήσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Η τρικομματική συγκυβέρνηση και η Ε,Ε, προωθούν τη συρρίκνωση και δραστικό περιορισμό τόσο των δημόσιων μονάδων υγείας όσο και των δημόσιων – δωρεάν παροχών υγείας – πρόνοιας.

Με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης και των προϋπολογισμών των μονάδων υγείας, οι ήδη τραγικές ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα θα μεγαλώσουν. Τα μειωμένα κονδύλια για εφημερίες και νυχτερινά – αργίες σημαίνουν ότι θα αυξηθεί η απλήρωτη εργασία. Θα μεγαλώσουν και οι πληρωμές των ασθενών για εξετάσεις και φάρμακα  και ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων και ανέργων.

Με τους νέους οργανισμούς προωθούν την κατάργηση 774 κλινικών και τμημάτων, το κλείσιμο χιλιάδων νοσοκομειακών κρεβατιών και θα ανοίξουν τον δρόμο για μαζικές απολύσεις υγειονομικών.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ  – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΘΗΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οι νέοι οργανισμοί είναι μέρος του σχεδίου «προσαρμογής» των δημόσιων μονάδων υγείας στη λειτουργία με επιχειρηματικά κριτήρια.

Δηλαδή ως επιχείρηση, που θα πρέπει να έχει έσοδα για να «αυτοσυντηρείται». Αυτό θα γίνει με το να γίνουμε φθηνότεροι οι εργαζόμενοι στις μονάδες υγείας – πρόνοιας. και με την παραπέρα καταλήστευση των ασθενών και ασφαλιστικών ταμείων.

Όσα νοσοκομεία δεν κρίνονται «βιώσιμα» θα κλείνουν. Όσοι εργαζόμενοι δεν αξιολογούνται «αποδοτικοί» και «υπάκουοι» θα απολύονται.

Η επίθεση στην υγεία, στα δικαιώματα των υγειονομικών και των ασθενών αποτελεί ενιαία πολιτική όλων των κυβερνήσεων της ΕΕ που έχει στόχο:

 περικοπές κρατικών δαπανών στην υγεία για να εξοικονομηθεί χρήμα για τους μεγαλοεπιχειρηματίεςP

 να γίνουμε συνολικά οι εργαζόμενοι πιο φθηνοί για να ξαναρχίσει η «ανάπτυξη» πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας.P

 να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας και «πελατεία» τα μονοπώλια στην υγεία.P

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ»

Για να έχουμε νίκες χρειάζεται η ανάπτυξη επίμονου και μαχητικού αγώνα μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους φορείς των σπουδαστών των σχολών υγείας, τα συνταξιουχικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους φορείς των φτωχών ΕΒΕ και αγροτών, όλων αυτών που πλήττονται από την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων..
Η συγκέντρωση στις 17 Απρίλη μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. 

Για αγώνες ενάντια στον πραγματικό εχθρό, τη συγκυβέρνηση, την ΕΕ και τα μονοπώλια. Για να ξεκινήσει άμεσα η αντεπίθεση των εργαζομένων. Εμπρός λοιπόν:

P Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος ή ολόκληρης δημόσιας μονάδας Υγείας – Πρόνοιας. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις.

P Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργαζομένων στους εργολάβους και τις ΜΚΟ.

P Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημοσίων μονάδων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, να επιστραφούν τα κουρεμένα αποθεματικά.

P Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς. Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων.

P Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας για όλους.

 

Παπαμιχάλης Ευάγγελος