Πρόκληση μεγατόνων

p>Πρόκειται για πρόκληση μεγατόνων, εάν είναι ακριβή όσα γράφονται σε σημερινό άρθρο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (κλικ εδώ).

Γράφει λοιπόν η εφημερίδα για «άρτι αφιχθέντες νέους υπαλλήλους που συνωστίζονται στα Γραφεία του κ. πρωθυπουργού καθώς και στο υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνοντες μόνον για υπερωρίες (στα έρημα τα απογεύματα γραφεία τους) γύρω στα 1.000.000 ευρώ τον μήνα»

Για να υπάρξει μέτρο σύγκρισης σκεφτείτε ότι στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», όπου σε κάθε εφημερία εξετάζονται χιλιάδες ασθενών, διατίθενται μηνιαίως για υπερωρίες γιατρών (εφημερίες) μόλις 839.000 ευρώ. Μάλιστα η αρμόδια υπουργός Υγείας δηλώνει ότι αδυνατεί λόγω οικονομικής στενότητας να προσαυξήσει το ποσό αυτό ώστε να υπάρχει κατά τις εφημερίες ασφαλής στελέχωση σε γιατρούς και να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Κι όμως. Λίγα μέτρα παρακάτω ο ίδιος ο Πρωθυπουργός (και Υπουργός Εξωτερικών) μοιράζει αφειδώς υπερωρίες, μετακαλεί υπαλλήλους στους οποίους χορηγεί τριπλάσιες μηνιαίες αποδοχές και προκαλεί βάναυσα όλους εκείνους που γνωρίζουν τι θα πει εφημερία Νοσοκομείου.

Εάν ο κ. Παπανδρέου δεν διαψεύσει αμέσως το συγκεκριμένο δημοσίευμα σημαίνει ότι η κυβέρνηση της άγριας λιτότητας είναι ταυτόχρονα και κυβέρνηση της χυδαίας πρόκλησης και του εμπαιγμού.

                              Δημήτρης Βαρνάβας