“Προκλητική απραξία για τις εφημερίες των νοσοκομείων”

Για “προκλητική απραξία” στο θέμα του ωραρίου των νοσοκομειακών γιατρών και των εφημεριών των νοσοκομείων καταγγέλλουν το υπουργείο Υγείας η υπεύθυνη Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Μ. Δαμανάκη και η συντονίστρια Υγείας του κόμματος Συλβ. Ράπτη.
Σε κοινή γραπτή δήλωσή τους οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν μεταξύ άλλων ότι “η προκλητική απραξία και η άνευ προηγουμένου ελαφρότητα του υπουργείου Υγείας έχουν μετατρέψει σήμερα την υπόθεση των εφημεριών ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία σε βραδυφλεγή βόμβα πολλών μεγατόνων στα θεμέλια του δημοσίου συστήματος Υγείας, απειλώντας ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων από την αρχή του επόμενου χρόνου”.
Επίσης, η Μ. Δαμανάκη και η Συλβ. Ράπτη καλούν “έστω και την τελευταία στιγμή την κυβέρνηση να επιδείξει την υπευθυνότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Να αφήσει κατά μέρος τις παράξενες ιδέες της και να αναζητήσει σοβαρές προσωρινές λύσεις σε συνεργασία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, διασφαλίζοντας το επίπεδο των αποδοχών τους” και σημειώνουν πως “το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι τα μπαλώματα στις εφημερίες δεν αρκούν. Χρειάζεται συνολική αναδιάρθρωση του συστήματος των εφημεριών στη βάση ενός συνολικού προγραμματισμού και παράλληλη αποσυμφόρηση των υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών μέσα από την βελτίωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας”.
Απαντώντας στη δήλωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία “η κ. Δαμανάκη, στην ουσία, ασκεί κριτική στη δεκαετή ύπαρξη του προβλήματος και στην τακτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ να εθελοτυφλούν”.
Ανταπαντώντας, τέλος, η Μ. Δαμανάκη δήλωσε ότι “δυόμισι χρόνια αδράνειας της Ν.Δ. για το κρίσιμο θέμα των εφημεριών δεν μπορούν να καλυφθούν με εξυπνακίστικες ατάκες του υπουργείου Υγείας”.