Προς άρση της άδειας στο «Ντυνάν»

Στην άρση της άδειας «καλής λειτουργίας» του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, εφόσον σήμερα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα από τη διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών για περαιτέρω παραμονή 75 ημερών στη «Γαία».

Τη δήλωση έκανε χθες στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν πληροφορήθηκε ότι πρόκειται να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα, ενώ άρση της άδειας λειτουργίας σημαίνει αδυναμία σύναψης συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και άλλα Ταμεία.

Η λειτουργία της μαιευτικής κλινικής «Γαία» στους κόλπους του «Ερρίκος Ντυνάν», είχε σταματήσει από την 1η του μήνα.

Στις 11 Αυγούστου ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ανακοινώσει την παράταση έως το τέλος Αυγούστου της λειτουργίας της μαιευτικής- γυναικολογικής κλινικής «Γαία» εντός του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα νοσηλείας των ασθενών. Οσον αφορά τη στήριξη του νοσοκομείου μέσω του νέου φορέα υγείας ΕΟΠΥΥ ο υπουργός Υγείας είχε αποφασίσει σε σύσκεψη τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρη υποστήριξη των νοσοκομείων «Ωνάσειο», «Ντυνάν» και «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης από το νέο φορέα, υπό την προϋπόθεση ότι θα πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνισμός για το μάνατζμεντ των νοσοκομείων αυτών.