Προσφυγή κατά των προδιαγραφών του αξονικού τομογράφου του νοσοκομείου Λήμνου (ποιος αλλάζει τις προδιαγραφές και γιατί;)

Οι εταιρείες General Electric, Philips και Proton προσέφυγαν κατά των προδιαγραφών του διαγωνισμού για την προμήθεια αξονικού τομογράφου που προκηρύχθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Λήμνου.

Συγκεκριμένα η 6728/29-1–2011 προκήρυξη δεν έγινε με τις ενιαίες τεχνικές προδιαγραφές για συστήματα αξονικού τομογράφου 16 τομών όπως έχουν τροποποιηθεί από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας αλλά με προδιαγραφές που συντάχθηκαν από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους προφανώς  από τον κύριο Κατσιαφαράκη ο οποίος θεωρεί προφανώς ότι λόγω επαγγέλματος είναι ειδικός επί του θέματος και αυτό του επιτρέπει να τροποποιεί τις προδιαγραφές της ΕΠΥ κατά τις προτιμήσεις του και βέβαια ως ανώτατος άρχων να το επιβάλει και στην Κατίνα.

Οι εταιρείες λοιπόν μυρίστηκαν ότι κάτι δεν πάει καλά στην υπόθεση και προσέφυγαν κατά των προδιαγραφών αυτών με αποτέλεσμα βέβαια η προμήθεια του αξονικού της Λήμνου, αλλά υποψιαζόμαστε και της Μυτιλήνης να μετατίθενται στο μέλλον και φυσικά σ αυτή τη ρευστή κατάσταση να κινδυνεύουν να χαθούν οριστικά.

Περιμένουμε διευκρινήσεις τόσο από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Λήμνου όσο και από τον κύριο Κατσιφαράκη, ο οποίος οφείλει να εξηγήσει ποιος λόγος τον ώθησε σ αυτή την πρωτοβουλία, γιατί το μυαλό μας μπορεί να υποθέσει πολλά όχι τόσο καθαρά και τιμητικά.

Για όσους γνωρίζουν το θέμα κι ενδιαφέρονται η προκήρυξη του Βοστανείου είναι ΕΔΩ προφανώς και της Λήμνου είναι αντίστοιχος.

ΠΗΓΗ: ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΗΜΝΟΥ"