Πρόσκληση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων από την τρικομματική κυβέρνησή μας κατ΄εντολή της τρόικας θα σημάνει την πλήρη ισοπέδωση του λαού μας. Οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και η νεολαία συνθλίβονται στο όνομα της σωτηρίας των τραπεζών και του κεφαλαίου, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση ΤΟΥΣ.

Απέναντι σε αυτήν την λαίλαπα είναι επιτακτική ανάγκη να ορθωθεί από τη μεριά του συνδικαλιστικού κινήματος μια ενωτική-μαζική-αγωνιστική απάντηση που θα έχει ως πυρήνα της τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Οι έως τώρα επιλογές με τις ξεχωριστές απεργιακές συγκεντρώσεις και τη διασπορά δυνάμεων δεν έχουν βοηθήσει στη συσπείρωση των εργαζομένων, στο να εμπνεύσουν την κοινωνία και στο να διαμορφώσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για νικηφόρα έκβαση των αγώνων, συμβάλλοντας κατά τη γνώμη μας στην ηττοπάθεια και την αποστροφή προς τις μαζικές διαδικασίες. Από την άλλη, όσες φορές σε τοπικό επίπεδο βρεθήκαμε όλοι μαζί στο δρόμο (π.χ. μεταφορές μαθητών, κινητοποιήσεις για την υγεία) επιτύχαμε και μαζικότητα και νίκες.

Η ευθύνες για όλους μας είναι τεράστιες. Απαιτείται να βρούμε τους τρόπους που μας συσπειρώνουν, χωρίς καμία διάθεση αναίρεσης ή απόκρυψης της πολιτικής άποψης του καθενός. Οφείλουμε ο καθένας από τη σκοπιά του να υπηρετούμε το κίνημα και όχι να συμβαίνει το αντίστροφο.

Με τη λογική αυτή καλούμε σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 και ώρα 12:00 μ.μ. στην ΑΊΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΔΗΛΟΥ.

με στόχο την διοργάνωση κοινών δράσεων και απεργιακών συγκεντρώσεων, αρχής γενομένης με την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία της 18ης Οκτώβρίου.

<Με την ελπίδα να συναντηθούμε στους δρόμους όλοι μαζί,

<Συναδελφικά

<Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

<Άγιος Κήρυκος, Παρασκευή 12 Οκτώβρη 2012

 

ΠΡΟΣ: Ε.Λ.Μ.Ε. και σύλλογο Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ, σωματείο εργαζομένων Δήμου Ικαρίας, Εμπορικό σύλλογο, σωματείο Οικοδόμων, σύλλογος Ξενοδοχοϋπαλλήλων,  εργαζόμενοι ΔΕΗ-ένωση τεχνικών ΔΕΗ, εργαζόμενοι σε τράπεζες-εφορία-ΟΑΕΔ κλπ.