ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: Σείστηκε η Μητρόπολη από το σύνθημα «Μητσοτάκη κάθαρμα»

Οι αποδοκιμασίες κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προσέλευση του στην Μητρόπολη Αθηνών και το προσκύνημα του Μίκη Θοδωράκη, ήταν εντέλει πολύ πιο ισχυρές από ότι φαίνεται στα στιγμιότυπα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ήδη κάνουν το γύρο του διαδικτύου νέα βίντεο που δείχνουν ότι οι συγκεντρωμένοι όχι μόνο αποδοκίμασαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά φώναζαν και συνθήματα εναντίον του επί αρκετή ώρα!

Να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος πολιτικός ο οποίος αποδοκιμάστηκε παρά το γεγονός ότι παρήλασαν δεκάδες πολιτικά πρόσωπα και πολιτικοί αρχηγοί μπροστά από τους χιλιάδες συγκεντρωμένους.

Όταν όμως εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε η Μητρόπολη σείστηκε από το σύνθημα «Μητσοτάκη κάθαρμα». Το περιβόητο σύνθημα που είχε να ακουστεί από τον Ιούλιο του 1965.

Με τον Δ. Κουτσούμπα τα έβαλε ο Μητσοτάκης για τις αποδοκιμασίες στην Μητρόπολη

Εξηγήσεις από τον Δ. Κουτσούμπα ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης για την αποδοκιμασία των πολιτών προς το πρόσωπό του – «Έφερες όλους αυτούς να με βρίζουν;», ρώτησε χαρακτηριστικά τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών από πολίτες που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τον Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα καθώς θεώρησε ότι οι διαμαρτυρίες υποκινήθηκαν από τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ!

Συγκεκριμένα, όταν οι πολιτικοί αρχηγοί βγήκαν έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών για να χειροκροτήσουν τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχτηκε εκ νέου αποδοκιμασίες από πολίτες, σε έξαλλη κατάσταση απευθύνθηκε στον Δημήτρη Κουτσούμπα λέγοντας: «Έφερες όλους αυτούς να με βρίζουν;».

Τα λόγια αλλά και το ύφος του Κυριάκου Μητσοτάκη προκάλεσαν την έκπληξη του Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος απάντησε: «Τι ανοησίες είναι αυτές; Εγώ φταίω που σε βρίζει ο κόσμος;».