“Προσλαμβάνουν αγροφύλακες, αλλά όχι νοσηλευτές και γιατρούς”

Τα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας “Αγ. Σοφία” και “Π. και Α. Κυριακού” και το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συνομίλησε με τους γιατρούς, τους εργαζόμενους και τις διοικήσεις των τριών ιδρυμάτων, με αφορμή την εικοσιτετράωρη απεργία που είχε χθες το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στον “Ευαγγελισμό”, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε: “Βρισκόμαστε στην καρδιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας και, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού, στο οποίο αξίζουν συγχαρητήρια, υπάρχουν τεράστιες αρρυθμίες, που είναι απαράδεκτες. Δεν μπορεί να βρίσκουμε χρήματα για να προσλαμβάνουμε αγροφύλακες και να μην βρίσκουμε χρήματα για να προσλάβουμε νοσηλευτικό προσωπικό και γιατρούς, με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν χειρουργεία στο κέντρο της Αθήνας, να μην μπορεί να αποδώσει αυτό το νοσοκομείο, που είναι τόσο κομβικό για ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι απαράδεκτο.

Γι΄ αυτό κι εμείς έχουμε θέσει στο επίκεντρο του δικού μας σχεδίου το κοινωνικό κράτος, ένα κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει ως βασική προτεραιότητα την Υγεία. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτόν θα επιτύχουμε”.

Συντάκτης : Βενιζέλος Β.