Πρωσοπογραφίες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στην Κέρκυρα επισκέφτηκε το Νοσοκομείο του νησιού. Εκεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου σε ένδειξη λατρείας χάρισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ένα πορτραίτο.

Δεν ήταν το πορτραίτο του Καποδίστρια, της Ρένας Βλαχοπούλου ή του Πολυλά.

Ήταν –Κύριε ελέησον!-το πορτραίτο του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο Niko Ago, δημοσιογράφος Αλβανικής καταγωγής που εργάζεται στη Σουηδική δημόσια τηλεόραση και εργάστηκε για δύο δεκαετίες σε μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ στην Αθήνα, ανέφερε για το γεγονός: «Για εμάς που γεννηθήκαμε και περάσαμε μερικά χρόνια από τη ζωή μας στην Αλβανία του Ενβέρ Χότζα, η εικόνα είναι αρκετά οικεία. Και ο Enver, όπου κι αν βρισκόταν για επίσκεψη, εκτός από τα τραγούδια για τον ίδιο, του χάριζαν και πορτρέτα με τον ίδιο».

Ταυτόχρονα η Ένωση Γιατρών του Νοσοκομείου Κέρκυρας σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Πριν ακόμα στεγνώσει η μπογιά της προσωπογραφίας που δώρισε η διοίκηση του ΓΝΚ στον πρωθυπουργό, πριν “ξεστραβωθούμε” από τα φλας της λαμπερής κυβερνητικής φιέστας στο νησί και πριν ακόμα ξεχαστούν οι υποσχέσεις για ενίσχυση του μοναδικού νοσοκομείου ενός δημοφιλούς και “ασφαλούς” νησιωτικού τουριστικού προορισμού, οι “σφαλιάρες” έρχονται να μας προσγειώσουν στην ωμή πραγματικότητα”.

Και καταλήγει η Ενωση Γιατρών:
«Ντροπή σε αυτούς που τόσα χρόνια λοιδορούσαν τη δημόσια υγεία και τώρα απλά μας περιπαίζουν».