«Προσωρινή λύση» για Αιγινήτειο και Αρεταίειο

«Το αργότερο μέχρι αύριο το μεσημέρι» θα αποσταλούν στα νοσοκομεία Αιγινήτειο και Αρεταίειο το 28% του προϋπολογισμού τους, προκειμένου να ξεκινήσουν τις πληρωμές, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Βασίλης Παπάζογλου. Τα δύο νοσοκομεία έχουν προχωρήσει στην αναστολή της συμμετοχής τους στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

 Το στέλεχος του υπουργείο χαρακτήρισε προσωρινή τη λύση, σημειώνοντας ότι η οριστική λύση θα δοθεί μέσα από έναν στρατηγικό σχεδιασμό σε βάθος τριετίας, με στόχο τον “εξορθολογισμό” των δαπανών τους. Όσον αφορά στον προϋπολογισμό των νοσοκομείων δήλωσε πως εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας ανέρχεται σε σε περίπου 11.200.000 ευρώ για το ένα και 12.800.000 ευρώ για το άλλο. Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας δίνει ένα εκατ. ευρώ για τη μερική πληρωμή των γιατρών που κάνουν την ειδίκευσή τους στα δύο νοσοκομεία.

ΤΕΙ Πειραιά

Όσον αφορά στο ΤΕΙ Πειραιά, το οποίο έχει αναστείλει για σήμερα και αύριο την εκπαιδευτική και διοικητική του λειτουργία, ο Βασ. Παπάζογλου υποστήριξε πως ίσως και στο τέλος αυτής της εβδομάδας, θα έχουν δοθεί οι πρώτες δόσεις για όλα τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και η υπόλοιπη δόση για το ΤΕΙ Πειραιά.