Πρόστιμο, αν δεν..

Κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η υγεία αποτελεί ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα και η δυνατότητα των πολιτών να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας θεωρείται ως ένας από τους κρίσιμους δείκτες ευημερίας για τις κοινωνίες.

Μάλιστα την εποχή της πανδημίας υπήρξε καίριος παράγοντας η δυνατότητα επίσκεψης σε οικογενειακό γιατρό, ακόμη και για την επιβίωση όσων είχαν προσβληθεί από τη νόσο.

Συνεπώς, όποια κυβέρνηση προσπαθεί να χτίσει σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα βρει σημαντική ανταπόκριση από τους πολίτες αν δώσει κίνητρα προκειμένου να εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό.

Μόνον ένας πολιτικά διεστραμμένος θα μπορούσε, αντί για κίνητρα, να προτάξει ποινές και μάλιστα εξοντωτικές, ώστε να αναγκάσει τους πολίτες να εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό και μάλιστα όταν δεν έχει ακόμη ανοίξει τις λίστες για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι ίδιοι οι γιατροί!

Είναι ολέθρια η εξέλιξη του εγχειρήματος της ΠΦΥ από το δίδυμο Πλεύρη- Γκάγκα. Μόνος τους στόχος να ανακοινώνουν εκατομμύρια εγγεγραμμένων εν όψει εκλογών, ώστε να δείξουν ότι ο λαός αγκαλιάζει τη μεταρρύθμισή τους. Ενδεικτικό της πρόθεσης το χτεσινό πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ του Μαρινάκη με τίτλο «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ: Πρόστιμο, αν δεν..»

Ως αναμενόμενο, όλο το ακροδεξιάς έμπνευσης πακέτο των ποινών έχει τη σφραγίδα του Θάνου Πλεύρη και την επίνευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού αμφότεροι πιστεύουν ότι οι ποινές (και το ξύλο) βγήκαν από τον Παράδεισο.

Θα αποδειχθεί στην κάλπη που θα στηθεί σύντομα αν κατ’ αναλογία και το μαύρισμα οδηγεί στην κόλαση..