Πρωταπριλιάτικη φάρσα

Ιστοσελίδα υψηλής αναγνωσιμότητας έκανε χτες μία πρωταπριλιάτικη φάρσα που φάνηκε τόσο αληθοφανής, ώστε αναδημοσιεύτηκε από πολλές άλλες ιστοσελίδες ως πραγματικό γεγονός (κλικ εδώ). Αντικείμενο της φάρσας ήταν υποτιθέμενη επιστολή σημαντικής μερίδας μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που αποφάσισαν να στείλουν επιστολή προς την κυβέρνηση, την οποία αποκαλούν «ultimatum», δηλαδή τελευταία προειδοποίηση. Αφορμή της φανταστικής επιστολής ήταν το -πραγματικό- γεγονός της εξευτελιστικής υπόδειξης του συνταγματολόγου Γεραπετρίτη για τα μέτρα που έπρεπε να εγκρίνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Η φάρσα έπιασε επειδή περιέγραφε γεγονότα στα οποία θα αντιδρούσε ο μέσος φυσιολογικός άνθρωπος. Όμως τα μέλη της Επιτροπής δεν ανήκουν σ΄ αυτή την κατηγορία.

Τα μέλη της Επιτροπής ανήκουν στην κατηγορία των χαλκέντερων. Όχι μόνον καταπίνουν κάθε προσβολή, αλλά και τη χωνεύουν χωρίς καμιά επίπτωση.

Ενδεικτική είναι η προσβολή που εκτόξευσε χτες ο Άδωνις Γεωργιάδης (εδώ), πως η Επιτροπή δεν επέτρεψε το άνοιγμα των Κέντρων Αισθητικής, επειδή θέλει να εξυπηρετήσει συναδέλφους της γιατρούς, εννοώντας προφανώς γιατρούς με ειδικότητα πλαστικής χειρουργικής.

Σιγή! Ούτε η Επιτροπή σύσσωμη, ούτε τα μέλη της χωριστά δε βγήκαν να απαντήσουν στη λάσπη που τους έριξε στα μούτρα ο υπουργός.

Μόνον ένας επιστήμονας άλλης Επιτροπής είχε την ευθιξία να παραιτηθεί, στέλνοντας δημόσια επιστολή, στην οποία εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του (εδώ).

Όμως οι χαλκέντεροι αμετακίνητοι. Συνεχίζουν να χωνεύουν τις προσβολές, αυταπατώμενοι πως μας προστατεύουν από τις κυβερνητικές αβελτηρίες..