Πρόταση ΜΕΤΩΠΟΥ

Ρητή απόφαση του 9ου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ επέβαλε την επικαιροποίηση της κλαδικής συμφωνίας μετά από διαπραγμάτευση με το υπουργείο Υγείας και ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν στο χρόνο εργασίας, τις μισθολογικές απολαβές και τις προσλήψεις μονίμων γιατρών στο ΕΣΥ.


Παρόλο που η χρονική συγκυρία, λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας για το ιατρικό ωράριο, ευνοούσε εξαιρετικά τις συνθήκες διαπραγμάτευσης,  η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ αγνόησε επιδεικτικά τη συγκεκριμένη απόφαση του Συνεδρίου.  Διέπραξε δε μέγιστο συνδικαλιστικό ατόπημα, θυσιάζοντας  μια εξαιρετική ευκαιρία διαπραγμάτευσης για καλύτερες συνθήκες εργασίας και απολαβών των νοσοκομειακών γιατρών  στο βωμό μιας τυφλής και μισαλλόδοξης αντιπολιτευτικής τακτικής, αρνούμενη οποιονδήποτε διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρότι βρισκόταν σε θέση ισχύος.


Το ΜΕΤΩΠΟ, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, κάλεσε επανειλημμένα το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συνεδρίου και ιδιαίτερα μετά τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας για το χρόνο εργασίας των Νοσοκομειακών Γιατρών.


Δυστυχώς, το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ αγνόησε τις εκκλήσεις του ΜΕΤΩΠΟΥ καθώς και τις εκκλήσεις χιλιάδων γιατρών που βλέπουν την Ομοσπονδία να απαξιώνεται ραγδαία και να μετατρέπεται σε πολιτικό βραχίονα των κομμάτων από τα οποία προέρχονται οι εκπρόσωποι του προεδρείου.


Το ΜΕΤΩΠΟ κατέθεσε στη χτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ομοσπονδία (κλικ εδώ).


Ευελπιστούμε να πρυτανεύσει η λογική και το συμφέρον του κλάδου..