Πρόταση της ΑΡΣΙ στο ΓΣ της ΟΕΝΓΕ

p>Θεωρούμε σαν βάση το ομόφωνο διεκδικητικό πλαίσιο της ΕΙΝΑΠ, επειδή βγήκε κάτω από την πίεση των γενικών συνελεύσεων των νοσοκομείων και επειδή αναγκάστηκαν οι ηγεσίες όλων των παρατάξεων να το αποδεχθούν.

 

Ο όποιος διάλογος και η όποια διαπραγμάτευση να είναι των δρόμων και όχι των διαδρόμων, των αιτημάτων και όχι των παζαριών, των εκπροσώπων των συνελεύσεων και όχι των εν λευκώ εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων, των γενικών συνελεύσεων νοσοκομείων και ενώσεων και όχι των προεδρείων.

 

Πάμε στην όποια διαπραγμάτευση με κινητοποιήσεις και με την εκτίμηση από τώρα ότι το Υπουργείο Υγείας μας κοροϊδεύει και όχι με την αυταπάτη ότι αυτό θα εκτιμηθεί μετά είκοσι ημέρες.

 

Προτείνουμε αγωνιστική συμμετοχή στην απεργία των υπόλοιπων υγειονομικών της 29/11. Προτείνουμε να χρησιμοποιηθεί η ημέρα αυτή αλλά και όλη η εβδομάδα, για να γίνουν συνελεύσεις των γιατρών σε όποια νοσοκομεία ή ενώσεις δεν έχουν κάνει συνέλευση, ώστε να ληφθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Όπου έχει γίνει ήδη συνέλευση συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των υπόλοιπων υγειονομικών.

 

Προτείνουμε στις Ενώσεις και συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις για 3ήμερες ή πενθήμερες απεργίες που να ξεκινάν από 4/12, με προοπτική αγώνα διαρκείας.

Καλούμε σε οριζόντιο συντονισμό εκπροσώπους συνελεύσεων νοσοκομείων και ενώσεων, μετά την απεργία της 23/11.