Πρωτιές!

Πολλές πρωτιές σωρεύουμε ως χώρα και κινδυνεύουν να πάρουν τα μυαλά μας αέρα!

Με βάση τα στοιχεία της Eurostat και του Our World In Data  έχουμε τις εξής μακάβριες πρωτιές στα τελευταία 2,5 χρόνια της πανδημίας:

Στην ημερήσια θνησιμότητα η Ελλάδα ήταν 1η στην Ευρώπη με 1.13 θανάτους/εκατομμύριο πληθυσμού ( με μέσο όρο της ΕΕ 0.75)

Στην αθροιστική θνησιμότητα από την αρχή της πανδημίας η Ελλάδα είναι 1η στην Ευρώπη με 2.895 θανάτους/εκατομμύριο, με 2η την Ιταλία και 3ο το Βέλγιο (μέσος όρος της ΕΕ 2.456)

Στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα (αύξηση θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη 4ετία 2016-2019 ) η Ελλάδα τον Απρίλιο του 2022 ήταν 1η στην Ευρώπη με ποσοστό 28.2% ( μέσος όρος της ΕΕ 10.4% ) .

Και οι τρείς διαφορετικοί «σκληροί» δείκτες αποδεικνύουν την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας και τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών Υγείας που άφησαν αθωράκιστο το σύστημα υγείας, με μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, χαμηλές αμοιβές και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

Οι επισκέψεις του κ. Πλεύρη και της κ. Γκάγκα στα Νοσοκομεία συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών αποδεικνύουν ότι τα επίπεδα οργής γιατρών και νοσηλευτών έχουν γίνει πλέον αντιληπτά από τα κυβερνητικά κλιμάκια, αν και κανένας υγειονομικός δεν προτίθεται να χειροδικήσει εναντίον τους.

Ο λογαριασμός θα είναι πολιτικός και στην ώρα του..