Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47676

Το μνημονιακό κατεστημένο οδηγείται σε αποσύνθεση.
Το ΛΑΟΣ, βλέποντας τα ποσοστά του να πέφτουν στις δημοσκοπήσεις, αποχώρησε από την κυβέρνηση. Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ διευρύνεται, με βουλευτές του να δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Η Ν.Δ. φοβάται ότι το ντόμινο θα επεκταθεί και σ΄ αυτήν. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι "δοκιμάζεται η αντοχή της κυβέρνησης" και επαναφέρει το εκβιαστικό δίλημμα περί χρεωκοπίας της χώρας και εξόδου από το ευρώ.
Η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει ότι επίκειται η δική της χρεωκοπία, ότι έχουν ξεπεραστεί οι δικές της αντοχές. Τρόικα και κυβέρνηση επιχειρούν να επιβάλουν στην κοινωνία μέτρα εξαθλίωσης, αν και ομολογείται ότι δεν πρόκειται να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Οι λαϊκές κινητοποιήσεις εκφράζουν το λαϊκό αίσθημα, από το οποίο τόσο προκλητικά απέχει η μνημονιακή πλειοψηφία της Βουλής. Όσοι μεθοδεύουν παράταση της θητείας Παπαδήμου, θα εκπλαγούν οδυνηρά.
Η κρίση πρέπει να βρει δημοκρατική διέξοδο. Διαφορετικά θα προσλαμβάνει πρωτοφανείς διαστάσεις και μορφές, με απροσδιόριστη έκβαση.
Μοναδικό αντίβαρο στην προϊούσα πολιτική – ηθική αποσύνθεση και την οικονομική καταβύθιση είναι να μιλήσει ο λαός. Εκλογές τώρα! Η τελευταία προσφορά των βουλευτών είναι να μην ψηφίσουν τα μέτρα και να προκηρυχθούν εκλογές.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να τους ρίξουμε! Εκλογές τώρα!