Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47689

Και μια συνηθισμένη συνέντευξη τύπου όταν παραχωρεί ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) κ. Κυριόπουλος συνηθίζει να ξεκινά απευθύνοντας θερμές ευχαριστίες στις φαρμακευτικές εταιρίες- χορηγούς (κλικ εδώ).
Προσπαθούμε λοιπόν να φανταστούμε πόσες ευχαριστίες απηύθυναν ο κύριος κοσμήτορας και η ομόσταυλή του κυρία Τζένη Κρεμαστινού προς τους Μεγάλους Χορηγούς που έφεραν στη Βουλή ρύθμιση προκειμένου να γίνει η ΕΣΔΥ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και μάλιστα με εντελώς εξαμβλωματικό τρόπο.
Συγκεκριμένα, οι καθηγητές της ΕΣΔΥ δεν θα αξιολογηθούν για να γίνουν καθηγητές ΑΕΙ, αλλά θα καταλάβουν θέσεις με απλή αίτηση!
Ο Α. Λοβέρδος αρχικά ισχυρίστηκε ότι η ρύθμιση αυτή μπήκε στο συζητούμενο νομοσχέδιο εμβόλιμα από την υπουργό Παιδείας και θα την αποσύρει. Στη συνέχεια άρχισαν οι μανούβρες: ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας έκανε λόγο για το μεγάλο εθνικό έργο που κάνουν τα «παιδιά της ΕΣΔΥ» (έτσι τα αποκάλεσε!) και ο Α. Λοβέρδος απέσυρε την απόσυρση, ώστε να έρθει στη Βουλή η Α. Διαμαντοπούλου, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές να μην στερήσουν την κυρία Κρεμαστινού από το όνειρο ζωής να γίνει  -εκτός από Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και μέτοχος της Βιοϊατρικής- και καθηγήτρια ΑΕΙ.
Σε όλη τη διαδικασία ο κ. Δ. Βαρτζόπουλος, ο αποκληθείς και «μάτι της ΝΔ στο υπουργείο Υγείας», παρακολουθούσε σιωπηλός το αλισβερίσι από τα υπουργικά έδρανα, στα οποία το έθνος οφείλει σύντομα να τοποθετήσει ένα γύψινο ομοίωμά του, ώστε να θυμίζει τις επιδόσεις του νέου αυτού Περικλή..