Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47699

Η ΟΕΝΓΕ κατέβαλε το τελευταίο διάστημα επίμονες προσπάθειες προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα των εφημεριών, επιμένοντας στην ανάγκη κατάρτισης ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, τα οποία θα αποπληρώνονται χωρίς περικοπές και στο τέλος κάθε μήνα.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αντί ν΄ αναγνωρίσει αυτή την επιτακτική ανάγκη που αφορά στην περίθαλψη των πολιτών την ώρα του επείγοντος, κινήθηκε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: συναίνεσε στην περικοπή 50 εκατ. ευρώ από τα ήδη ανεπαρκέστατα κονδύλια εφημεριών. Ταυτόχρονα, σε σημερινή ευρεία σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με αντικείμενο το εφημεριακό ζήτημα, το υπουργείο Οικονομικών υπαναχώρησε στον τρόπο καταβολής των εφημεριών, επιμένοντας στην καταβολή τους μέσω ΥΔΕ και Επιτρόπων, πράγμα που θα οδηγήσει σε τεράστιες καθυστερήσεις και περικοπές από την επιχειρούμενη εφαρμογή 12μορίου. Πρόκειται για απροκάλυπτο εμπαιγμό, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα αποδέχονταν τη δυνατότητα καταβολής εφημεριών χωρίς παρεμβολή Επιτρόπων και ΥΔΕ, πράγμα που έκανε γνωστό ακόμη και σε Διοικητές ΥΠΕ, οι οποίοι με τη σειρά τους ενημέρωναν τα Νοσοκομεία ευθύνης τους (κλικ εδώ).

Τα παραπάνω γεγονότα αποτελούν αναπόφευκτα το έναυσμα για γενικευμένη αντιπαράθεση, αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής.