Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47710

Όπως τονίζει στην πρόσφατη απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ:
"Η συρρίκνωση, αποδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, που είχε δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, την ανυπαρξία ελέγχου και τη διαπλοκή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, σήμερα ολοκληρώνεται «πανηγυρικά» προσθέτοντας στα δεινά των πολιτών αυτής της χώρας και την ανασφάλεια μπροστά στην αρρώστια. Η αναμενόμενη μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των ελλήνων κατά 10 χρόνια λόγω των μνημονιακών πολιτικών σημαίνει τεράστιο και δυσανάλογο αριθμό νεκρών τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν την υποχρέωση, αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την κοινωνία, πρώτα απ’ όλα να λειτουργούν με επιστημονική δεοντολογία και εντιμότητα και με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον των ασθενών. Αυτό συνεπάγεται πολιτική ανυπακοή στις κυβερνητικές ή διοικητικές εντολές που δημιουργούν αποκλεισμούς στην περίθαλψη απόρων, ανέργων, φτωχών ή ανασφάλιστων συνανθρώπων μας.
Παράλληλα, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν την κοινωνική ευθύνη να συμβάλλουν με τους καθημερινούς αγώνες τους στην ανατροπή της «ανθυγιεινής» μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της".

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της απόφασης κλικ εδώ