Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47721

«Τα PIGS αυτοκτονούν στην πόρτα του σφαγείου» είναι ο προσφυής τίτλος άρθρου εφημερίδας που αναφέρεται στην  αυτοκτονία του συνταξιούχου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα.
Ως γνωστόν, η πρώτη παράγραφος της επιστολής του αυτόχειρα αναφέρεται στη σύνταξή του που εκμηδενίστηκε και δεν του επιτρέπει να ζει με στοιχειώδη αξιοπρέπεια και αυτοκτονεί πριν αρχίσει να ψάχνει τροφή στα σκουπίδια.
Σκεφτήκαμε άραγε ποιόν ασφαλιστικό φορέα είχε ο άνθρωπος αυτός;
Ε, λοιπόν είχε το ΤΣΑΥ, ταμείο υγιέστατο που οι άθλιοι Κουτρουμάνηδες κατάντησαν ένα πτωχοκομείο που θα δίνει σε λίγο καιρό μόνο την Εθνική Σύνταξη, δηλαδή τη σύνταξη των 300 ευρώ.
Στην Ευρώπη της κρίσης η οικονομική καταστροφή νοικοκυριών και ανθρώπων σπρώχνει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στην αυτοκτονία. Η αυτοχειρία γίνεται "διέξοδος" για κάποιους. Στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού οι πολίτες εξαθλιώνονται. Και κυρίως δεν βλέπουν διέξοδο, δεν τους αφήνουν χαραμάδα ελπίδας.
Κι όμως. Οφείλουμε ν΄ αγωνιστούμε γιατί αξίζουμε μια καλύτερη μοίρα εμείς και τα παιδιά μας. Γιατί είναι σιχαμερό να βλέπουμε ερπετά να μας κυβερνούν και να διασύρουν ακόμη και τη μνήμη των αυτοχείρων.