Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47723

Η αδιάφθορη Γερμανία δηλώνει πως θα πατάξει τα διεφθαρμένα γουρουνάκια του Νότου. Διορίζει λοιπόν στη χώρα μας τον Ράιχενμπαχ με τους 40 κομισάριους.  
Ειρωνεία!
Πρόκειται για την ίδια Γερμανία που με τους πολυεθνικούς κολοσσούς της φρόντισε να γίνει διαφθορέας των άλλων χωρών μέσω της περιβόητης Siemens. Το σκάνδαλο απασχόλησε για χρόνια την ελληνική πολιτική σκηνή, οδήγησε σε εξεταστικές επιτροπές και βαρύτατες αλληλοκατηγορίες ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Ήγγικεν το πλήρωμα του χρόνου και η συγκυβέρνηση με επικεφαλής το διορισμένο  τραπεζίτη Παπαδήμο υπόσχονταν πως θα έβαζε στο χρονοντούλαπο τη διαφθορά. Αντί γι αυτό έφερε στη Βουλή μιαν επαίσχυντη διάταξη: η Βουλή παραγράφει τα πάντα και για πάντα το σκάνδαλο της Siemens και αποδίδει το διαφθορέα πεντακάθαρο στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Ο διαφθορέας μας δίνει ως αντάλλαγμα 70 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση, ζητά συγγνώμη και θα οργανώσει σεμινάρια κατά της… διαφθοράς!!
164 βουλευτές (όλοι από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) υπερψήφισαν, ενώ 75 καταψήφισαν τη ρύθμιση-πλυντήριο (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΣΥ, Κοινωνική Συμφωνία και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης), ενώ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Νταλάρα δήλωσε παρούσα.
Όντως πρόκειται για το διαχρονικό όνειδος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ…