Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47738

Στις 6 Μαΐου, την μέρα που γίνονται οι εκλογές στη χώρα μας, η Εκκλησία εορτάζει το θαύμα του Παραλυτικού. Πιθανολογούμε πως σ΄ αυτό το θαύμα αποσκοπούσαν Βενιζέλος και Σαμαράς όταν συμφώνησαν να ορίσουν εκλογές τη συγκεκριμένη Κυριακή, περιμένοντας ο καθένας για λογαριασμό του να γίνει εκ νέου το θαύμα και να εμφανιστεί ο θαυματοποιός λέγοντας: «έγειρε και άρον τον κράβαττόν σου και περιπάτει».
Το ότι δεν έχουν ανακοινώσει στην Όλγα Τρέμη και το Γιάννη Πρετεντέρη την προσδοκία τους αυτή αποτελεί ένα μυστήριο.
Οι προσδοκίες της αυτοδυναμίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκαν φρούδες. Ακόμη και η απόπειρα νέας συγκυβέρνησης φαίνεται να απομακρύνεται ραγδαία, αφού αθροιστικά τα δύο κόμματα ούτε 51%, ούτε 151 έδρες συγκεντρώνουν.
Και τώρα μας απειλούν με τον μπαμπούλα της ακυβερνησίας.
Ξέρουμε και ξέρουν πως πηγή της κακοδαιμονίας, αιτία της χρεωκοπίας, μήτρα της ακυβερνησίας είναι το Μνημόνιο. Ποια πολιτική σταθερότητα μπορεί να διασφαλιστεί με βάση πολιτικές που εκτοξεύουν την ανεργία, πετσοκόβουν το εισόδημα, μετατρέπουν την ελπίδα σε απόγνωση; Ποια πολιτική σταθερότητα μπορεί να υπάρξει σε τοπίο γενικευόμενης κοινωνικής ερήμωσης, με τους πολιτικούς πρωταγωνιστές της τριακονταετίας, τον δικομματισμό, να βουλιάζουν στην πολιτική ανυποληψία, υποκρινόμενοι πως κάνουν αυτοκριτική, αναζητώντας εξιλαστήρια θύματα;
Αυτή τη φορά δεν θα γίνουν θαύματα, ούτε και θα κατορθώσουν να κλέψουν τη θέληση του λαού.