Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47778

Ορυμαγδός δημοσιευμάτων για την Ελλάδα από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αρκετά εκ των οποίων διαθέτουν εγχώριους τροφοδότες όπως ο Λουκάς Παπαδήμος.

Εντούτοις δεν παύουν να υπάρχουν δημοσιεύματα που προσεγγίζουν με σοβαρότητα το ζήτημα του ελληνικού χρέους, όπως λόγου χάριν οι Times της Νέας Υόρκης, εφημερίδα κάθε άλλο παρά αριστερή.

Γράφουν λοιπόν οι Times της Νέας Υόρκης  (κλικ εδώτο πρωτότυπο εδώ)  για τα χρήματα που εκταμιεύει η τρόικα προς τη χώρα μας:

«Ωστόσο, ελάχιστα από αυτά τα χρήματα πηγαίνουν στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει για ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Αντιθέτως, διοχετεύονται και πάλι στις τσέπες της τρόικας.

Σε πρώτη ανάγνωση, η κατάσταση φαίνεται παράλογη. Οι ευρωπαϊκές αρχές στην πραγματικότητα δανείζουν την Ελλάδα προκειμένου εκείνη να τους επιστρέφει τα δανεικά τους. "Στέλνεις τα χρήματα, τα αποκαλείς "δάνειο" και τα παίρνεις πίσω σαν "τόκο" σημειώνει ο Στέφαν Ντίο της UBS.

Από τον Μάιο του 2010, η Ελλάδα έλαβε περίπου 177 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτό το ποσό, τα δύο τρίτα διοχετεύτηκαν στην αποπληρωμή των ομολόγων της τρόικας.

Μόλις το ένα τρίτο κατευθύνθηκε σε λειτουργικά έξοδα και ένα απειροελάχιστο ποσό δαπανήθηκε σε προγράμματα για την αναζωογόνηση της αναιμικής οικονομίας».

Γίνεται λοιπόν  κατανοητός ο πρωτόγνωρος πόλεμος που έχουν ανοίξει Μπαρόζο, Λαγκάρντ και οι εγχώριοι παπαγάλοι τους κκ Σαμαράς και Βενιζέλος για ακύρωση κάθε αλλαγής στην πολιτική των Μνημονίων.

Ας σκούζουν.  Δύο βδομάδες μείνανε.

Στις 17 Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε την 6η Μαϊου.