Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47779

Έχουν ακουστεί δεκάδες ερμηνείες για το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου.

 Μερικοί  ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για συνήθη απάτη λαϊκιστή πολιτικού, άλλοι το αποδίδουν σε άγνοια της πραγματικότητας. Υπάρχουν όμως και ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για κυριολεξία.  

Αυτοί οι τελευταίοι λένε πως ο ΓΑΠ λέγοντας "λεφτά υπάρχουν" δεν υπόσχονταν παροχές στο πόπολο, αλλά εννοούσε ότι όντως  υπάρχουν λεφτά στις τσέπες σας, τα οποίο θα αρπάξω και θα τα μετατρέψω σε ομόλογα και σε χρεολύσια προς τους τοκογλύφους δανειστές.

 Αν και η τελευταία εκδοχή είναι διατυπωμένη απλοϊκά, εντούτοις συμπυκνώνει τον πυρήνα των Μνημονίων. Το πιο κραυγαλέο αποδεικτικό στοιχείο είναι το εξής:

Πριν 20 μέρες ακούγονταν κραυγές απόγνωσης ότι στέγνωσαν τα ταμεία των Νοσοκομείων, δεν υπάρχουν φάρμακα ούτε αναλώσιμα και κινδυνεύουν ζωές ασθενών.  Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος κώφευε προκλητικά στα αγωνιώδη αιτήματα ενίσχυσης των Νοσοκομείων. Ταυτόχρονα ενώ λεφτά δεν υπήρχαν εκείνος εύρισκε και εκταμίευε ταχύτατα 435 εκατ. ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν μετρητά στους λεγόμενους «γύπες των χρηματιστηρίων» που κατείχαν ένα ομόλογο του ελληνικού δημοσίου.

Συνεπώς το ζήτημα ανάγεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης:

Βάζει πρώτα τις ανάγκες του λαού ή προηγούνται τα συμφέροντα των τοκογλύφων..