Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47819

Αυτοί που προετοιμάζουν τις συγχωνεύσεις Νοσοκομείων προσπαθούν να προσδώσουν ένα επιστημονικοφανές άλλοθι στις ενέργειές τους, ισχυριζόμενοι ότι προχωρούν βάσει στοιχείων της ΕΣΔΥ, της Επιτροπής Λιαρόπουλου, της Επιτροπής Σοφών.

Όμως η σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (κλικ εδώ)  είναι άκρως αποκαλυπτική. Η ΕΣΔΥ αποποιείται κάθε συμμετοχή στους σχεδιασμούς συγχωνεύσεων, ενώ ουσιαστικά αμφισβητεί την ακρίβεια και αξιοπιστία των στοιχείων.

Πέρσι, όταν ο Α. Λοβέρδος ξεκίνησε το πείραμα των συγχωνεύσεων, αποδείχτηκε από δεκάδες έγγραφα πως τα στοιχεία Λιαρόπουλου είναι παντελώς  διαβλητά και φτιαγμένα στο πόδι, ενώ η Επιτροπή Σοφών ουσιαστικά αυτοδιαλύθηκε.

Το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί πλέον να φορά φερετζέ.

Ας βγει ο κ. Λυκουρέντζος να δηλώσει ευθέως ότι τη λίστα με τα Νοσοκομεία που θα οδηγηθούν σε λουκέτο την κατάρτισε η Task Force κι ας αφήσει τα προσχήματα για  δήθεν επιστημονική τεκμηρίωση.

Γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία έχουν αντιληφθεί ότι απέναντί τους έχουν αδίστακτους λεγεωνάριους  της τρόικας και ο αγώνας που πρέπει να δώσουν θα είναι σκληρός.

Θα τον δώσουν.

Και θα νικήσουν.