Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47822

Πέφτουν οι μάσκες για τους λόγους και τις συνθήκες που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο, μετά την έντονη πολιτική αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η ομολογία-σοκ του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη, σύμφωνα με τον οποίο "στο Ταμείο γνωρίζαμε από την αρχή ότι το πρόγραμμα για την Ελλάδα θα αποτύχει".

"Στο ΔΝΤ γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατον να εφαρμοστεί, διότι δεν υπήρχε κάποιο επιτυχημένο παράδειγμα", είχε επισημάνει προχθές στους "New York Times" ο Π. Ρουμελιώτης, προσθέτοντας ότι "συν τοις άλλοις, η Ελλάδα δεν είχε τη δυνατότητα να υποτιμήσει το νόμισμά της, ως μέλος της Ευρωζώνης".

Με τη δήλωσή του αυτή, ο Π. Ρουμελιώτης δικαίωσε απόλυτα όσους έλεγαν από την πρώτη στιγμή ότι το Μνημόνιο δεν επιβλήθηκε για την μείωση του χρέους και άφησε βαρύτατα εκτεθειμένο τον πρώην πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου που ενέταξε τη χώρα στον μηχανισμό "στήριξης", αλλά και τον νυν πρωθυπουργό, που άφησε το "αντιμνημονιακό" προσωπείο του και υπόσχεται στους δανειστές την  εφαρμογή του Μνημονίου… "και με το παραπάνω".