Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47828

Ενώ η ακραία συνταγή λιτότητας και εξόντωσης των λαών εφαρμόζεται από μια άγρια συμμορία νεοφιλελεύθερων στην Ελλάδα, η συγκυβέρνηση και οι θεραπαινίδες της αδυνατούν να θέσουν έστω ένα εμπόδιο, ένα σταθερό όριο στο διαρκές γκρέμισμα και στην κοινωνική εξόντωση που βιώνουμε. Με τα νέα – υπό "μελέτη" – άγρια μέτρα που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση στην τρόικα βυθίζει κυριολεκτικά το λεπίδι ως το κόκαλο εργαζομένων, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών (για το 1,3 εκατομμύριο ανέργους θα επιληφθούν "αργότερα").

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου – Κουβέλη, όπως και οι προηγούμενες των Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου, προτιμά να είναι δεμένη με την ευρωσυμμορία της Μέρκελ παρά να είναι δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας. Τέτοια δεσμά οδηγούν γρήγορα στον πνιγμό της ίδιας της κυβέρνησης -και αυτό λίγα σημαίνει- όμως το κύριο είναι ότι οδηγούν στον πνιγμό της χώρας, της κοινωνίας.

Όπως και στις πρόσφατες εκλογές έτσι και τώρα, ακόμη πιο επιτακτικά, είναι αναγκαία μια ριζική αναστροφή πορείας τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη, προτού να είναι πολύ αργά.