Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47834

Όλοι ενωμένοι, με τη βοήθεια της Παναγιάς, θα ανεβούμε τον δύσβατο δρόμο! Λίγο ακόμη και ο Σαμαράς θα μας καλούσε να πάμε γονατιστοί στην Παναγιά της Τήνου, να κάνουμε τάμα για να προχωρήσει η παράλυτη κυβέρνησή του!

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού, όμως, με την προσποιητή θρησκευτικότητα αγγίζει τα όρια της υποκρισίας. Καταφεύγει σε υπερβατικά σύμβολα για να συγκαλύψει τη διχαστική πολιτική του.

Ποια ενότητα μπορεί να επιτευχθεί, όταν καθημερινά προστίθενται χιλιάδες άνεργοι και η ύφεση προβλέπεται στο 6,2% στο τέλος του έτους, αθροιστικά πέρασε το 20% κατά την τελευταία τετραετία και έπεται συνέχεια;

Ποια ενότητα μπορεί να επιτευχθεί, όταν από την κρίση κερδίζουν τα τραπεζικά συμφέροντα, όπως φάνηκε με την εκποίηση της Αγροτικής Τράπεζας;

Ποια ενότητα μπορεί να υπάρξει, όταν η προοπτική για την οικονομία και την κοινωνία είναι εφιαλτική;

Η λαϊκή ενότητα είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Όχι για να υπηρετηθεί η καταστροφική πολιτική του Μνημονίου, αλλά για να ανατραπεί. Η λαϊκή ενότητα είναι αναγκαία και επιβεβλημένη να οικοδομείται καθημερινά πάνω σε παραδείγματα και δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, πέρα από κομματικές διαιρέσεις και ρατσιστικούς διαχωρισμούς. Η λαϊκή ενότητα είναι αναγκαία και επιβεβλημένη προκειμένου η κοινωνία να ξαναβρεί την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθησή της.

Και τότε, είναι σίγουρο, ο κύριος Σαμαράς ειλικρινώς θα ζητήσει τη βοήθεια της Παναγιάς!