Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47841

Γιούνκερ και Σαμαράς, στις δηλώσεις που έκαναν μετά τη χθεσινή συνάντηση, επισημαίνουν ότι η Ελλάδα περνά κρίση αξιοπιστίας.
Πράγματι, το διεθνές κύρος της χώρας έχει καταβαραθρωθεί κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του Μνημονίου. Ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου περιόδευε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και διέσυρε τη χώρα ως άντρο διαφθοράς.
Αλλά και η εικόνα που παρουσιάζει το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δυσφημεί τη χώρα διεθνώς. Αιτία της κρίσης αξιοπιστίας, που αναμφίβολα επιβαρύνει πολλαπλά τη χώρα, είναι η δουλοπρέπεια με την οποία οι μνημονιακές δυνάμεις υλοποιούν τις οδηγίες της τρόικας. Το Μνημόνιο δεν βγαίνει, η κοινωνία διαλύεται, η οικονομία βαλτώνει στην ύφεση. Ποια αξιοπιστία μπορεί να έχει μια χώρα, που η πολιτική ηγεσία της ακολουθεί πειθήνια πορεία καταστροφής;

Είναι προφανές ότι κρίση πολιτικής αξιοπιστίας διατρέχει και ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Γι αυτό ο Γιούνκερ δεν μπορεί να μας δίδει μαθήματα, πολύ περισσότερο όταν θεωρεί ως προϋποθέσεις για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας τη δογματική προσήλωση στο Μνημόνιο, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την κατακρήμνιση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Δηλαδή όσα ακριβώς συνθέτουν την εθνική μας αναξιοπιστία!