Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47852

Όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε μέρα γενικής εφημερίας είναι ενδεικτικά του τι πρόκειται να συμβεί στο εγγύς μέλλον σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Για τρίτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα δεκάδες γιατροί κατέλαβαν -Κυριακάτικα μάλιστα- το γραφείο του Διοικητή κ. Βέργουλα. Τώρα η κατάληψη διήρκεσε πάνω από τρείς ώρες και η οργή των γιατρών ήταν έκδηλη αλλά ευτυχώς πλήρως ελεγχόμενη. Στη συνέχεια οι γιατροί φωνάζοντας συνθήματα περιέφεραν στα εξωτερικά ιατρεία έναν πελιδνό και αξιοθρήνητο άνθρωπο που επιμένει να παριστάνει τον Διοικητή, καλώντας ασθενείς και συνοδούς να γνωρίσουν τον κυβερνητικό βραχίονα που ευθύνεται για την ταλαιπωρία τους και να του εκφράσουν τα θερμά τους συγχαρητήρια!

Η αστυνομία, την οποία ο κ. Βέργουλας είχε το θράσος να καλέσει για να τον φυλάξει από τους εφημερεύοντες γιατρούς, παρέμεινε διακριτικά μακριά από κάθε εμπλοκή, ενώ ο Εισαγγελέας τον οποίο καλούσε απεγνωσμένα δεν έδειξε καμιά διάθεση ν΄ ασχοληθεί με τα βάσανα ενός ακριβοπληρωμένου που αξιοποιεί την εμπειρία και την τεχνογνωσία του στην καταστολή, με σκοπό να εισπράξει τα εύσημα από τον υπουργό Υγείας και να διατηρήσει την επίζηλη πολυθρόνα του.

Τις επόμενες μέρες οι καταλήψεις θα έχουν αύξουσα χρονική διάρκεια εάν ο κ. Βέργουλας δεν ανακαλέσει την κλήση σε απολογία όσων ειδικών και ειδικευόμενων υπέβαλαν δήλωση επίσχεσης και δεν καταβάλει τις δεδουλευμένες εφημερίες, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο συνέλευση γιατρών και εργαζομένων και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί στο ΑΧΕΠΑ γενική συνέλευση της ΕΝΙΘ.