Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47859

Σύμφωνα με το σύνταγμα οι δικαστές δε δικαιούνται να πραγματοποιούν απεργία.
Κι όμως. Από χτες έχουν κηρύξει μαζικά 20ημερη λευκή απεργία, κατεβαίνοντας από τις έδρες των δικαστηρίων και αρνούμενοι να προχωρούν σε δημοσίευση αποφάσεων.

Οι γιατροί δικαιούνται και το δικαίωμα της απεργίας και τη δυνατότητα επίσχεσης.
Κι όμως. Κάποιοι φοβούνται μήπως δεν είναι νόμιμη η (νομιμότατη) επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν διεκδικώντας δεδουλευμένες αποδοχές πολλών μηνών.

Επειδή είναι παράδοξη αυτή η φοβία που έχει καταλάβει μέρος του ιατρικού σώματος, ΟΕΝΓΕ και ΕΝΙΘ πήραν μια σημαντική πρωτοβουλία: διοργανώνουν την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου εκδήλωση-συζήτηση στη Θεσσαλονίκη με τον γνωστό νομικό κ. Μιχαήλ Μιχαήλ και θέμα τις νομικές πτυχές των επισχέσεων, προκειμένου να μη μένει καμιά αμφιβολία πως ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί δικαιούνται νόμιμα να προβαίνουν σε επίσχεση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλης χωρητικότητας αίθουσα τελετών του ΑΠΘ στις 12.30 το μεσημέρι της Παρασκευής και απευθύνεται σε ειδικούς και ειδικευόμενους γιατρούς απ΄ όλα τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και την Μακεδονίας, όπως επίσης και σε κάθε άλλο εργαζόμενο στην υγεία που διεκδικεί ή πρόκειται να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για να εκτυπώσετε και να αναπαράγετε αφισέτα της εκδήλωσης κάντε κλικ εδώ.