Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47865

Προφυλακίστηκε η τέως Διευθύντρια του Φαρμακείου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Θεαγένειο», κατηγορούμενη για χρηματισμό από φαρμακευτικές εταιρείες. Δε νομίζουμε πως θα βρεθεί έντιμος άνθρωπος να  ισχυριστεί πως δεν έπραξαν σωστά οι δικαστικές αρχές. Εξάλλου η ΟΕΝΓΕ είχε πιέσει αφόρητα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να θεσμοθετηθεί το πόθεν έσχες για τους γιατρούς ΕΣΥ και όλους τους εμπλεκόμενους σε προμήθειες Νοσοκομείων, πράγμα που εντέλει έγινε.

Υπάρχει όμως μία πτυχή που φοβούμαστε πως θα μείνει σκοτεινή. Πρόκειται για το δεύτερο χέρι, αυτό που έδινε τα χρήματα και στην προκειμένη περίπτωση είναι οι πολυεθνικές και εγχώριες φαρμακευτικές εταιρείες. Θα περιμέναμε λοιπόν μαζί με τη φαρμακοποιό να βρίσκονται κατηγορούμενοι και οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίες στην περίπτωση των αντικαρκινικών φαρμάκων είναι γνωστοί πολυεθνικοί κολοσσοί.

Ο υπουργός Υγείας θα βγει σήμερα στις τηλεοπτικές οθόνες να πανηγυρίσει. Τον προειδοποιούμε πως αν η υπόθεση μείνει μόνο στη φαρμακοποιό τότε θα έχουμε επανάληψη του σκανδάλου Siemens σε μικρογραφία. Πρέπει να δοθούν ΤΩΡΑ τα ονόματα φαρμακευτικών εταιρειών που επιδίδονταν στη διαφθορά και να κινηθεί άμεσα η ποινική και αστική διαδικασία εναντίον τους.