Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47866

Απ΄ ότι φάνηκε στη χτεσινή Συνέλευση των γιατρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης (κλικ εδώ) το υπουργείο Υγείας δρα ως ενορχηστρωτής μιας άθλιας επιχείρησης πιέσεων και εκφοβισμού των γιατρών που προβαίνουν σε επίσχεση εργασίας.

Ιμάντας μεταφοράς οι Διοικητές των ΥΠΕ, οι οποίοι πραγματοποιούν συνάξεις Διοικητών Νοσοκομείων, στους οποίους επιβάλλουν εκόντες άκοντες να αποστέλουν στους γιατρούς έγγραφα σαν κι ετούτο εδώ.

Μερικοί Διοικητές, όπως ο πάλαι ποτέ (τρομάρα του!) «συνδικαλιστής» κ. Βέργουλας, αρπάζονται από τέτοια έγγραφα όπως ο ναυαγός απ΄ τα μαλλιά του, προκειμένου να σώσουν την ακριβοπληρωμένη θέση τους, διασυρόμενοι στο πανελλήνιο για τις αθλιότητες που διαπράττουν.

Άλλοι, όπως ο Διοικητής που απέστειλε το επίμαχο έγγραφο, προσέρχονται στις Γενικές Συνελεύσεις γιατρών δηλώνοντας ότι το απέστειλαν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις.. άνωθεν εντολές, δεν πρόκειται όμως να υλοποιήσουν τίποτα από τα αναγραφόμενα.

Μεγάλοι και μορφωμένοι άνθρωποι είμαστε. Είναι στο χέρι μας ν΄ αγνοήσουμε τις απειλές και εκβιασμούς και να τις στρέψουμε κατά πρόσωπο στους εκβιαστές, ζητώντας τους εάν έχουν το σθένος να προσφύγουν στα δικαστήρια και να κηρύξουν τις κινητοποιήσεις μας παράνομες και καταχρηστικές.

Κανείς τους δεν θα το πράξει, διότι η περίφημη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι γράμμα κενό, αφού η τότε υπουργός Υγείας που τη ζήτησε ουδέποτε την έκανε δεκτή, γνωρίζοντας ότι αντίκειται ευθέως στο ελληνικό και Διεθνές δίκαιο. Συνεπώς δεν έχει καμιά νομική υπόσταση, ούτε προκαλεί έννομες συνέπειες.

Ας πάψουν λοιπόν κάποιοι να υποδύονται τους φοβισμένους απ΄ το σκιάχτρο. Φοβούνται μόνον όσοι θέλουν να φοβηθούν. Οι υπόλοιποι κινητοποιούνται…