Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47867

Ο "Έλληνας ασθενής" θα γνωρίσει μέσα στο 2013 μία από τις σκληρότερες “θεραπείες σοκ” που έχει επιβάλει το ΔΝΤ στην 68ετή ιστορία του. Μετά από ένα μακράς διάρκειας και κακής ποιότητας "θέατρο σκιών" όπου πρωταγωνίστησαν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, επικυρώθηκαν τα μέτρα λιτότητας.

Την καταδικαστική απόφαση είχαν βγάλει ήδη από την άνοιξη η κυβέρνηση Παπαδήμου και η τρόικα για την ελληνική οικονομία και σκιαγράφησαν λεπτομερώς ο νυν υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μαζί με τους Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και Κλ. Μαζούχ για λήψη μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014

Η απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου ήταν η αρχή της εισβολής του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις. Τα γεγονότα πυκνώνουν τις επόμενες μέρες, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία ψήφισης, εν μέσω της βορβορώδους υπόθεσης Καρούζου, η οποία στοίχισε σχεδόν όσο και τα μέτρα που θέλει να ψηφίσει το τρικομματικό μόρφωμα, το οποίο έχει χάσει πλέον κάθε ηθική και πολιτική νομιμοποίηση.

Στο δικό μας χώρο υπενθυμίζουμε:

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: συλλαλητήριο στις 10πμ στο «Γεννηματάς» που διοργανώνουν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΕΝΙΘ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΑΘΗΝΑ: συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας που διοργανώνουν ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΑΘΗΝΑ: συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 6μμ για τη στήριξη του Δημόσιου συστήματος υγείας που διοργανώνουν ΠΙΣ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ.