Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47873

<ΨΗΦΙΣΜΑ

<Κηρύσσουμε ανεπιθύμητο στο Ρέθυμνο και την Κρήτη τον κ. Βέργουλα

Το Κολέγιο Νεφρολογίας διοργανώνει τριήμερο επιστημονικό σεμινάριο στο Ρέθυμνο 12 με 14 Οκτωβρίου. Πρόεδρος του Κολεγίου είναι ο νεφρολόγος, πρώην συνδικαλιστής του ιατρικού κινήματος και νυν διοικητής του νοσοκομείου AXEΠΑ Θεσσαλονίκης, κ. Βέργουλας.

Ο κ. Βέργουλας σε όλη την θητεία του ως διοικητής νοσοκομείου επέδειξε έντονα αντισυναδελφική συμπεριφορά και συγχρόνως απέδειξε με ιδιαίτερο φανατισμό την αφοσίωση και την υποταγή του στους στυγνούς αντικοινωνικούς, αντιεπιστημονικούς και αντιιατρικούς όρους του μνημονίου και της τρόικας.

Ο κ. Βέργουλας κατ  επανάληψη εξαπέλυσε μηνύσεις εναντίον του ιατρικού δυναμικού του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, πού διεκδικεί με επίσχεση εργασίας δεδουλευμένες και απλήρωτες από τον Απρίλιο, εφημερίες.

Ο κ. Βέργουλας κάλεσε μέσα στο νοσοκομείο αστυνομική δύναμη εναντίον των συναδέλφων, δήθεν για δική του προστασία και απειλεί συνεχώς με περικοπή του μισθού των γιατρών πού είναι σε νόμιμη επίσχεση και με ακύρωση του χρόνου ειδικότητας των ειδικευομένων.

Η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζεται ως φασιστική, ακραία αντισυναδελφική και φυσικά δεν αφήνει κανένα περιθώριο ούτε για επιστημονική ούτε για κοινωνική συνύπαρξη με τον "συνάδελφο"  κ. Βέργουλα.

Αποκηρύττομε τέτοιους συναδέλφους δηλώνοντας ότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την άσκηση της Ιατρικής και το επιστημονιμό έργο ξέχωρα από την ανθρωπιστική κρίση και τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα πού δημιούργησε η εφαρμογή του μνημονίου.

Κηρύσσουμε ανεπιθύμητο στο Ρέθυμνο και την Κρήτη τον κ. Βέργουλα και απαιτούμε την ακύρωση της συμμετοχής του στο σεμινάριο καθώς και την μη παρουσία του στο νησί.

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείων Ηρακλείου

Ρέθυμνο

4 Οκτωβρίου 2012