Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47885

Εκπλήσσει για τον κυνισμό και τον αμοραλισμό της η τοποθέτηση της υφυπουργού κ. Σκοπούλη  κατά την προχτεσινή συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή για την κατάρρευση του συστήματος υγείας (τα πρακτικά εδώ).

ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΚΟΠΟΥΛΗ: Ειρήσθω εν παρόδω θα ήθελα να ρωτήσω αν όντως έχετε δει προσεκτικά τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές μας και αφορούν την υγεία. Τα έχετε δει ένα-ένα; Θεωρώ ότι τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα που προτείνουν οι δανειστές για την υγεία είναι μέτρα που συμβάλλουν καθοριστικά στον εξορθολογισμό του κόστους και στην εφαρμογή κανόνων λειτουργίας, τόσο του δημοσίου συστήματος όσο και του ιδιωτικού συστήματος, αλλά και τις σχέσεις μεταξύ γιατρών και φαρμακοβιομηχανίας.

Και η απάντηση από τον συνάδελφο Ανδρέα Ξανθό:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ: Σας ρωτάμε ευθέως: θα επιτρέψετε στην Ελλάδα της ανεργίας, της φτώχειας και του παιδικού υποσιτισμού να γίνει η υγεία είδος πολυτελείας; Να γίνουν τα νοσοκομεία επιχειρήσεις που θα μετρούν την είσπραξη; Θα αφήσετε να κλείσουν «μη κερδοφόρα νοσοκομεία» αφήνοντας, ειδικά στην επαρχία, τον πληθυσμό ακάλυπτο; Θα αφήσετε τα νοσοκομεία ή τα κέντρα υγείας χωρίς ενίσχυση με προσωπικό παρά τις τραγικές ελλείψεις; Θα εξακολουθήσετε να έχετε απλήρωτο το ήδη εξαθλιωμένο οικονομικά και εξοντωμένο εργασιακά ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ; Θα αδιαφορήσετε για την τρομερή απειλή της απο-ασφάλισης και του αποκλεισμού μιας διαρκώς αυξανόμενης μερίδας της κοινωνίας από τις υπηρεσίες υγείας;