Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47899

Οι διατάξεις που περιλαμβάνει η παράγραφος 27 του Μνημονίου που τίθεται απόψε προς ψήφιση στη Βουλή εξαερώνουν το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο (κλικ εδώ). Η περικοπή στους Βασικούς Μισθούς είναι τερατώδης, πχ στον Διευθυντή η περικοπή είναι 474 ευρώ, πράγμα που θα συμπαρασύρει ανάλογα το χρονοεπίδομα, ενώ μειώνονται το νοσοκομειακό και το επίδομα βιβλιοθήκης. Σημειωτέον οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα εισπράττουμε αντί μισθού ..βοήθημα επιβίωσης.

Όμως η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση δε μένει μόνο στις περικοπές μισθών. Το ασύδοτο «άνοιγμα» του ιατρικού επαγγέλματος, η συνταγογράφιση με βάση τη δραστική ουσία και δεκάδες ακόμη ρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην πλήρη απορύθμιση της ιατρικής στη χώρα.

Κάθε γιατρός που έχει διατηρήσει έστω και ψήγματα αυτοσεβασμού οφείλει αύριο να απεργήσει και να συμμετάσχει στα συλλαλητήρια και στην περικύκλωση της Βουλής, όπου θα γίνει απόπειρα να μπει ταφόπλακα στο μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.


Για να δείτε τις ρυθμίσεις κλικ εδώ και πηγαίνετε στη σελίδα 22 του Μνημονίου.