Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47901

 Ανυπόληπτη διεθνώς αποδεικνύεται η κυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ., μια ημέρα μετά την υπερψήφιση του αντικοινωνικού πακέτου μέτρων στη Βουλή, προκειμένου, όπως είπε, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας.

Θα περίμενε κανείς από προχθές βράδυ που οι 153 εναπομείναντες «πρόθυμοι» ψήφισαν τα μέτρα  να σταματήσουν οι εκβιασμοί της τρόικας και να επιβραβευθεί ο "καλός μαθητής" της Αντώνης Σαμαράς.

Αντιθέτως, ακούσαμε τον Σόιμπλε να δηλώνει ότι η δόση δεν θα καταβληθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, ανοίγοντας ευρύτερο θέμα αξιοπιστίας αυτών που επέλεξαν τη διαδικασία του κατεπείγοντας στην ψήφιση των μέτρων, τάχα για να εκταμιευτεί άμεσα η δόση.

Είναι προφανές πως μια αναξιόπιστη κυβέρνηση στο εξωτερικό και απονομιμοποιημένη στο εσωτερικό δεν μπορεί να διαχειριστεί το ελληνικό πρόβλημα. Πρέπει το ταχύτερο δυνατό να φύγει, πριν δεσμεύσει τη χώρα, πριν τη μετατρέψει σε αποικία χρέους. Πριν ολοκληρωθεί η κοινωνική καταστροφή.

Η λαϊκή δυναμική, που φάνηκε προχθές στο Σύνταγμα και προκάλεσε τα ρήγματα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μπορεί να αποδειχθεί καταλύτης.