Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47904

Σοκ προκαλούσε ο τίτλος του άρθρου γερμανικής εφημερίδας στην ηλεκτρονική της έκδοση: «Ελλάδα – Λαϊκή εξέγερση εν όψει»!
Το σημαντικότερο όμως δεν ήταν αυτός καθαυτός ο τίτλος, ο οποίος θα μπορούσε να υπάρχει φυσιολογικά σε κάποιο αριστερίστικο έντυπο, αλλά η εφημερίδα στην οποία εμφανίστηκε αυτό το άρθρο: επρόκειτο για τη γερμανική έκδοση των… «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», της σημαντικότερης δηλαδή οικονομικής εφημερίδας της Ευρώπης! Ουδέποτε, φυσικά, έχουν κατηγορηθεί οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς Ντόιτσλαντ» για… αριστερίστικες παρεκκλίσεις ή για κρυφοαριστερές συμπάθειες. Εκφράζουν με απόλυτη συνέπεια τα συμφέροντα του μεγάλου ευρωπαϊκού και γερμανικού κεφαλαίου και μάλιστα ιδίως του χρηματοπιστωτικού τομέα, οπότε τα γραφόμενά τους έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα θέμα σαν αυτό. «Τα πνεύματα είναι οξυμμένα, κάθε πακέτο λιτότητας σπρώχνει τους Έλληνες βαθύτερα στην απελπισία. Ακόμη οι ταραχώδεις σκηνές διαδραματίζονται στο Κοινοβούλιο».

Ευνόητο είναι ότι ένα τέτοιο δημοσίευμα τινάζει στον αέρα τους ισχυρισμούς του Αντώνη Σαμαρά, ότι με την ψήφιση του πακέτου μέτρων λιτότητας η κυβέρνησή του «αποκατέστησε την αξιοπιστία» της χώρας στους επιχειρηματικούς κύκλους του εξωτερικού.

Περισσότερα…