Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47923

Το ζήτημα της περίθαλψης των ανέργων και ανασφάλιστων μέρα τη μέρα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Η επίμονη πίεση των γιατρών και των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και οι πρωτοβουλίες για ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στις δομές της Πρωτοβάθμιας και Νοσοκομειακής περίθαλψης έχουν αρχίσει να προκαλούν ρωγμές στην αδιάλλακτη πολιτική του υπουργείου Υγείας.  

Χτες ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε  την αξιοποίηση κονδυλίων από τα ΕΣΠΑ με σκοπό τη χορήγηση δελτίου για να «εξασφαλιστούν υπηρεσίες υγείας σε ανασφάλιστους, μακροχρόνια άνεργους, οικογένειες και παιδιά που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας».
Παρέλειψε βεβαίως ο κ. Λυκουρέντζος οιανδήποτε αναφορά στην πολιτική που έχει προκαλέσει αυτό το πρωτοφανές κύμα ανεργίας στη χώρα, διότι θα ισοδυναμούσε με καταγγελία της κυβέρνησής του και των Μνημονίων που υπέγραψε.

Εν πάσει περιπτώσει το μέτρο είναι θετικό, αν και δεν δόθηκαν λεπτομέρειες- στις οποίες ως γνωστόν κρύβεται ο διάβολος.
Αναμένοντας λοιπόν τις λεπτομέρειες ευελπιστούμε τα δελτία υγείας να διανεμηθούν στους ανασφάλιστους όσο αυτοί βρίσκονται εν ζωή και να τους εξασφαλίζουν αξιοπρεπή πρόσβαση στα Νοσοκομεία, χωρίς να υποβάλλονται σε εξευτελιστικές ταλαιπωρίες και πληρωμές από την τσέπη τους.