Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47932

Νυχτερινές διαδρομές του υπόδικου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη χτες βράδυ στα Νοσοκομεία της Αθήνας.
Στον Ευαγγελισμό δε θέλησαν να τον κρατήσουν, αλλά και στο Δαφνί, όπου μεταφέρθηκε, οι γιατροί έκριναν πως δεν συνέτρεχαν λόγοι για την παραμονή του εκεί. Και μέσα στη νύχτα ο Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε σε τρίτο νοσοκομείο, στον Ερυθρό, όπου, όπως καταγγέλλουν συνάδελφοι, έγινε παράνομα εισαγωγή  του σε θάλαμο του νοσοκομείου χωρίς εισιτήριο και εντολή θεράποντος ιατρού. Όλα έγιναν με υπόδειξη του υποδιοικητή του Ερυθρού, ενώ ενημερώθηκε και ο διοικητής χωρίς να προβεί σε κάποια ενέργεια.

Η αστυνομία, αντί να μεταφέρει τον κρατούμενο στο χώρο κράτησης που προβλέπεται εφόσον δεν του δόθηκε εισιτήριο  για εισαγωγή, συναίνεσε στην παραμονή του σε θάλαμο και του διέθεσε πολυπληθή συνοδεία για "φιλοξενία" του μέχρι την επόμενη ημέρα.

Πρόκειται για σκανδαλώδη πρόκληση. Όταν αμφισβητούνται και καταπατούνται εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα στο βωμό των μνημονίων, υπόδικοι σαν τον Λαυρεντιάδη συνεχίζουν να απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης ακόμα και την ώρα της σύλληψης τους.

Η διπλανή φωτογραφία εκφράζει με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο την καθημερινότητα και τους "κύκλους" του επιχειρηματία που σήμερα καλείται να δώσει εξηγήσεις για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη και σύσταση συμμορίας η οποία καταλήστευσε μια τράπεζα, την Proton Bank μέσω δανειοδοτήσεων μαϊμού.

ΑΠΟΡΙΑ
– Γιατί άραγε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που έχει υπογράψει ανεπιφύλακτα τρία Μνημόνια και μια ντουζίνα Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που παραβιάζουν ευθέως και απροκάλυπτα το σύνταγμα δεν υπογράφει και μια χάρη στον συνδαιτυμόνα του Λ. Λαυρεντιάδη, ώστε να πάψει η ταλαιπωρία γιατρών και νοσοκομείων;