Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47944

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, στενός συνεργάτης του Σημίτη και αρχιτέκτονας της ΟΝΕ δεν ήξερε ότι η γυναίκα του έχει καταθέσεις 35 εκ. ευρώ.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στενός συνεργάτης του Παπανδρέου και αρχιτέκτονας της εισόδου της χώρας στην επιτήρηση από το ΔΝΤ,  δεν γνωρίζει πώς σβήστηκαν τα ονόματα των εξαδέλφων του από τη λίστα Λαγκάρντ, της οποίας ο ίδιος υπήρξε… θεματοφύλακας!

Η συγκυβέρνηση, αφού εξαναγκάστηκε να δώσει την πειραγμένη λίστα Λαγκάρντ, τώρα επιχειρεί περιορίσει  σ΄ ένα μόνο πρόσωπο την έρευνα, ώστε το ΠΑΣΟΚ να απεκδυθεί της πολιτικής ευθύνης που το βαρύνει και να γλυτώσει η συγκυβέρνηση από τη διάλυση.

Και καλά, Σαμαράς και Βενιζέλος, στυλοβάτες της πολύχρονης δικομματικής διεφθαρμένης διακυβέρνησης, κάνουν τη δουλειά τους! Ο Κουβέλης όμως; Έχει πειστεί ότι το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ έγκειται μόνο στις "λαθροχειρίες" Παπακωνσταντίνου; Η υπεξαίρεση της λίστας από τον Βενιζέλο επί τόσο καιρό δεν συνιστά αδίκημα; Το γεγονός ότι στη λίστα βρίσκονται ονόματα εκπροσώπων της ελληνικής ολιγαρχίας που διαπλέκονται με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. δεν πρέπει να ερευνηθεί; Δεν πρέπει να ελεγχθεί από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη;

Η κάθαρση και η απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για την καταβαράθρωση της χώρας δεν είναι ζήτημα «εκδίκησης». Είναι απολύτως αναγκαία διαδικασία για ν΄ αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και στις δικές του δυνάμεις.