Πρωτοσέλιδο Υγείανετ 47949

Μείωσαν σε εξευτελιστικά επίπεδα το ωρομίσθιο της εφημερίας, ώστε να επαρκέσουν –κατά τα λεγόμενά τους- τα 285 εκατ. ευρώ που έχουν εγγραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, χωρίς να γίνουν νέες περικοπές στα προγράμματα εφημέρευσης.

Αμ δε..

Ήδη οι ΔΥΠΕ κατένειμαν το κονδύλια στα Νοσοκομεία κι ο Ιανουάριος θα βγει με περικοπή 8% σε σχέση με τα κονδύλια που δαπανήθηκαν τον Δεκέμβριο, δηλαδή το πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει 8% λιγότερους εφημερεύοντες.

Οι συνάδελφοι, τα Επιστημονικά Συμβούλια και οι Ενώσεις Γιατρών δεν πρέπει να κάνουν ανεκτή τη νέα περικοπή. Οφείλουν να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις, να κινητοποιηθούν, να ενημερώσουν την κοινωνία, να αποτρέψουν τη λήψη ανάλογης απόφασης από τα ΔΣ των Νοσοκομείων.

Η πρόθεση της τρόικας (εσωτερικού και εξωτερικού) είναι να διαλύσει ολοσχερώς την υπόσταση των Νοσοκομείων και ιδιαίτερα το «σκληρό πυρήνα» που είναι η αντιμετώπιση του επείγοντος. Ουδόλως τους ενδιαφέρει εάν οι ασθενείς πεθαίνουν δίπλα σε μιαν άδεια άσπρη ποδιά παντελώς αβοήθητοι.

Ως γιατροί οφείλουμε για λόγους επιστημονικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας να αποτρέψουμε αυτή την τραγική εξέλιξη.

 

ΥΓ. Δείτε εδώ τι δήλωσαν στην εφορία ως ατομικό εισόδημα Βγενόπουλος, Κόκαλης, Αλαφούζος και Μάνεσης και διοργανώστε σε κάθε Νοσοκομείο έρανο υπέρ αναξιοπαθούντων που να σχωρεθούν τ΄ αποθαμένα σας.